3in1 GRILL-BOGRÁCS-SZALONNASÜTŐ EGYBEN!!
 

 GRILL  ZÖLDSÉG RECEPTEK

 

 

  Grillezett cukkini:

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk fokhagyma por
  • fél kk citromhéj
  • 60 ml balzsamecet
  • 8 g só
  • 8 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, a fokhagyma port, a citromhéjat, és a sót, borsot. Aki szeretné egy kissé csípősre venni az ízeket, tehet bele 1 kk chili pelyhet is.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a vastagra vágott cukkini szeleteket.
  4. Amikor a grill már kellően forró egy fogó segítségével tegyük  fel a rácsokra a szeleteket, és 2 percig süssük fedő alatt. Ekkor fordítsuk meg őket és újabb két percig süssük a cukkinit.
  5. Ha már mindegyiket megfordítottuk, vegyük lejjebb a hőfokot alacsony szintre, és kenjük le a cukkinikat a balzsamecettel és süssük így is 1-1 percig. Ezután már azonnal tálalható.

  Grillezett kukorica

 

Hozzávalók:

  • 4 db Kukoricacső
  • 1 késhegynyi Vaj

Elkészítés:

  1. A pucolatlan csöves kukoricát áztasd be 30 percre vízbe. Az elszáradt, esetleg féregrágta külső leveket távolítsd el, de minden mást hagyj érintetlenül.
  2. Amikor kivetted a vízből a csöveket, rázd le róluk a vizet és azonmód tedd is fel őket a grillrácsra.
  3. Alacsony hőmérsékleten süsd 25 percig a kukoricát. Egyszer fordítsd meg olyan 15 perc elteltével.
  4. A sütés után szedd le a grillről a kukoricát, majd húzd le róla a külső leveleket és távolítsd el a kis hajakat. Mindegyik kukoricára tegyél egy vékony szelet sózott vajat. Amikor ez is elolvad, lehet enni a grillezett kukoricát.

Extra tippek: 

  • A sózott vaj helyett tökéletesen megfelel a sima vaj is, de ebben az esetben a sózás szinte elengedhetetlen.
  • Ügyelj rá, hogy jó minőségű csemegekukoricát vegyél, mert különben könnyen előfordulhat, hogy nem puhulnak meg a szemek ennyi idő alatt.

  Grillezett Gomba

 

Hozzávalók:

  • 250 g gomba
  • 60 g vaj
  • 2 g kapor
  • 2 g só
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Az alaposan megmosott gombákról itasd le a vizet, és húzd nyársra őket. Egy nyársra 3-4 darab kerüljön csak, hogy ne zsúfolódjanak össze a darabok.
  2. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és amíg melegszik, készítsd elő a vajas fűszeres feltétet.
  3. Ehhez a puha vajat alaposan kavard ki a sóval, apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával.
  4. Ezt a vajas krémet kend fel a gombás nyársakra, majd tedd fel őket a grillre sülni. 5 percenkénti forgatással süsd a gombákat 10-15 percig, vagy amíg megpuhulnak. Ha maradt még a vajból, sütés közben azt is kend rá a gombára.

Extra tippek:

  • Kapor helyett használhatsz kakukkfüvet is, az is jól megy a gombához.
  • Ha fanyársat használsz, akkor a sütés előtt fél órával áztasd be őket egy tál meleg vízbe, hogy a grillen ne égjenek meg.
  • A fokhagymát lecserélheted fokhagymaporra vagy fokhagymás sóra is